Czekoladowe Prządki
PWC134
Rezerwat Prządkito skalne ostańce powstałe na skutek wietrzenia i erozji. Zlokalizowane są w Czarnorzecko-Strzyżowskim Parku Krajobrazowym. Ten malowniczy obszar mieści się w gminie Korczyna, na pograniczu wsi Czarnorzeki i Korczyna. Powierzchnia tej niezwykłej krainy wynosi 13,63 hektarów.
Nazwa „Rezerwat Prządki”wywodzi się z legendy, która głosi, że skały są dziewczętami. Te ostały ukarane za przędzenie lnu w dni świąteczne i zamienione w kamień.
Skały mają nazwy, między innymi: Prządka-Matka, Prządka-Baba, Herszt, Zbój Madej. W grupie skał zwanych Prządką-Matką znajduje się jedna z najwyższych rezerwatu, która ciągnie się przez około 30 metrów i ma 18 metrów wysokości. Malownicze skałki wieńczące szczytową partię wzgórza o wysokości 526 m n.p.m. są świetną atrakcją, którą warto odwiedzić.
Prządki nie tylko warto zobaczyć, ale również należy je rozsławić i pokazać wszystkim, dlatego powstała Czekoladowa mapa Podkarpacia - Czekoladowe Prządki, aby każdy w Polsce i na świecie mógł się dowiedzieć o tak tym miejscu na Podkarpaciu.
Do wyboru trzy smaki: czekolada mleczna, czekolada biała i czekolada deserowa. W celu dokonania wyboru smaku czekolady, należy podczas składania zamówienia wpisać wybrany smak w wiadomości.
Składniki: czekolada biała: [cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy].
Masa kakaowa minimum 32%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2338 kJ/ 561 kcal; tłuszcz 38 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g; węglowodany 49 g, w tym cukry: 48 g; błonnik: 0,03 g; białko: 5,8 g; sól: 0,21 g.
Składniki: czekolada mleczna: [cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy].
Masa kakaowa minimum 33,6%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2298 kJ/ 551 kcal; tłuszcz 35 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g; węglowodany 51 g, w tym cukry: 48 g; błonnik: 2,3 g; białko: 6,9 g; sól: 0,2 g.
Składniki: czekolada deserowa: [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy].
Masa kakaowa minimum 54%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2248 kJ/ 540 kcal; tłuszcz 36 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g; węglowodany 45 g, w tym cukry: 43 g; błonnik: 8 g; białko: 5,1 g; sól: 0,02 g.
Masa netto: 80 g
Może zawierać ORZECHY, MLEKO oraz zboża zawierające GLUTEN.