Czekoladowa Solina
PWC131
„Zielone wzgórza nad Soliną”– kultowa już piosenka Wojciecha Gąssowskiego doskonale oddaje klimat terenów położonych nad Jeziorem Solińskim. Połączenie gór i wody, imponująca, gigantyczna zapora, z której można podziwiać unikalne bieszczadzkie krajobrazy to znakomite miejsce dla amatorów wodnych atrakcji, leżakowania na plaży, jak i koneserów bliskiego kontaktu z przyrodą.
Słysząc „Solina” mamy przede wszystkim przed oczami betonowy kolos tamtejszej zapory, który od lat hamuje wody największego sztucznego zbiornika w Polsce. Suche słowa „zapora” i „zbiornik”, na żywo nabierają jednak zupełnie innego znaczenia. Fantastyczny, unikalny krajobraz jaki tworzą, śmiało może konkurować z najpiękniejszymi miejscami naszego kraju.
I właśnie dlatego powstała Czekoladowa Mapa Podkarpacia - Czekoladowa Solina, aby każdy mógł zobaczyć i poczuć chodź część Bieszczad oraz pokazać nasz region osobą, które jeszcze go nie znają.
Do wyboru trzy smaki: czekolada mleczna, czekolada biała i czekolada deserowa. W celu dokonania wyboru smaku czekolady, należy podczas składania zamówienia wpisać wybrany smak w wiadomości.
Składniki: czekolada biała: [cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy].
Masa kakaowa minimum 32%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2338 kJ/ 561 kcal; tłuszcz 38 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g; węglowodany 49 g, w tym cukry: 48 g; błonnik: 0,03 g; białko: 5,8 g; sól: 0,21 g.
Składniki: czekolada mleczna: [cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy].
Masa kakaowa minimum 33,6%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2298 kJ/ 551 kcal; tłuszcz 35 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g; węglowodany 51 g, w tym cukry: 48 g; błonnik: 2,3 g; białko: 6,9 g; sól: 0,2 g.
Składniki: czekolada deserowa: [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy].
Masa kakaowa minimum 54%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2248 kJ/ 540 kcal; tłuszcz 36 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g; węglowodany 45 g, w tym cukry: 43 g; błonnik: 8 g; białko: 5,1 g; sól: 0,02 g.
Masa netto: 80 g
Może zawierać ORZECHY, MLEKO oraz zboża zawierające GLUTEN.