Czekolada deserowa na gorąco z truskawką i czarną porzeczką
PIT138
Czekolada deserowa z truskawką i czarną porzeczką idealna do picia na gorąco, wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać.
Czekolada ma to do siebie, że z wyrozumiałością wysłuchuje wszelkich smutków i stresów. O nic nie pyta, zawsze trafnie się domyśla. Czekolada na gorąco to prawdziwe wybawienie w chłodne wieczory - rozgrzewa, poprawia nastrój i świetnie smakuje. Zwłaszcza zimą po gorącą czekoladę sięga się chętnie, gdy za oknem szaro i zimno. Nadmierne spożycie wprowadza w błogi stan na długo :)
Sposób przygotowania: Rozpuścić w kubku gorącego mleka (ok. 150 ml).
Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy; truskawka liofilizowana (1,5%), czarna porzeczka liofilizowana (1%).
Może zawierać MLEKO, ORZECHY i zboża zawierające GLUTEN.
Masa kakaowa minimum: 54%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2248 kJ/ 540 kcal; tłuszcz: 36 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g; węglowodany: 45g; w tym cukry: 43 g; błonnik: 8 g; białko: 5,1 g; sól: 0,02 g.
Masa netto: 40 g