Retorta - gorzka czekolada z nibsami kakaowca i jagodą
BIE126
RETORTA - gorzka czekolada z nibsami kakaowca i jagodą.
RETORTA czyli czekolada inspirowana bieszczadzkim czarnym złotem: węglem drzewnym wypalanym w retorcie. W czekoladzie RETORTA możemy wyczuć charakterystyczny dym. który towarzyszy smolarzom przy wypalaniu. Tą gorzka czekoladę dopieściliśmy smakiem bieszczadzkich jagód oraz węglem w postaci nibsów kakaowych. Piękne opakowanie inspirowane naszymi Bieszczadami: Bies, Czady, San, Ryś, kolejka wąskotorowa, żubry w Mucznem, Tarnica, Solina... to wszystko znalazło się na naszych pudełkach i to okienko w kształcie łapy rysia :), a w środku niespodzianka :) Kolorowanka z bieszczadzkimi zwierzętami: rysiem, żubrem, niedźwiedziem i wilkiem.
Masa kakaowa minimum 70,1%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Składniki: czekolada gorzka: [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy]; nibs kakaowca (3%), jagoda liofilizowana (1,5%).
Może zawierać ORZECHY, MLEKO oraz zboża zawierające GLUTEN.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2233 kJ/ 539 kcal; tłuszcz: 39 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g; węglowodany: 31 g; w tym cukry: 26 g; błonnik: 14 g; białko: 8,9 g; sól: 0,02 g.
Masa netto: 85 g