Czekolada biała z migdałem i kokosem
BMK110
Smak raju w postaci aksamitnej białej czekolady skomponowanej z prażonym kokosem i migdałem. Zrównoważona słodkość czekolady.
Czekolady powstają w małej rodzinnej manufakturze na Podkarpaciu. Smaki zamknięte w tych słodkich tabliczkach inspirowane są naturą. A piękny kwiatowy wzór na opakowaniu to kwiaty zaczerpnięte z chaty Pogórzan, znajdującej się w skansenie w Sanoku. Zależy nam by w swojej pracy nawiązywać do tradycji i kultury rodzinnych stron i pokazać ją całemu światu.
Czekolada to zawsze dobry prezent, forma podziękowania lub powiedzenia komuś Kocham Cię :) czasem jedna tabliczka potrafi zdjąć z ukochanej ciężar stresu po całym dniu, a zapracowanemu chłopakowi dać chwile na wspólną kawę i jedno, no ewentualnie 20 kostek czekolady ;)
Masa kakaowa minimum 32%.
Kraj pochodzenia czekolady: Belgia.
Składniki: czekolada biała: [cukier, tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyna SOJOWA; naturalny aromat waniliowy]; czekolada ciemna: [miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyna SOJOWA; naturalny aromat waniliowy]; MIGDAŁ (3,5%); kokos (2,3%).
Może zawierać ORZECHY i zboża zawierające GLUTEN.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 2436 kJ/ 580 kcal; tłuszcz: 40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g; węglowodany: 49 g, w tym cukry: 48 g; błonnik: 1,1 g; białko: 6,7 g; sól: 0,2 g.
Masa netto: 85 g